Trčite Zagrebački maraton i kvalificirajte se na jedan od šest najpoznatijih svjetskih maratona!

 

Zadovoljstvo nam je objaviti da je Zagrebački maraton postao dio Abbott World Marathon Majors Age Group kvalifikacija. Peto izdanje the AbbottWMM Wanda Age Group World Ranking vrijedi u period od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Raširenost AbbottWMM Wanda Age Group kvalifikacijskih natjecanja širom svijeta i kroz cijelu godinu pruža svim trkačima svijeta priliku da budu dio najvećih svjetskih maratona te pruža nove mogućnosti i početak je nove ere razvoja trčanja kroz starosne kategorije.

 Dawna Stone, direktorica Abbott World Marathon Majors rekla je na ovu temu sljedeće: “The Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Rankings nastavlja rasti i prima nove utrk u svoj kvalifikacijski sustav. Geografska raširenost utrka po cijelom svijetu pokazuje da želju za natjecanjem u svim dobnim kategorijama, a sudjelovanje na Majorsima je postao jedan od većih trkačkih ciljeva.” 

 Sada je i Zagrebački maraton prilika za sve vas da trenirate i pripremite se za sudjelovanje na jednom od „velikih 6“ svjetskih maratona.

 

ABBOTT WORLD MARATHON MAJORS 

Abbott World Marathon Majors (AbbottWMM) serija je šest najvećih i najprestižnijih svjetskih maratona – Tokyo Marathon, B.A.A. Boston Marathon, TCS London Marathon, BMW BERLIN-MARATHON, Bank of America Chicago Marathon and TCS New York City Marathon.

Obuhvaćajući godišnju seriju za elitne trkače i elitne sportaše u invalidskim kolicima, AbbottWMM također pozdravlja postignuća i strast trkača iz cijelog svijeta. AbbottWMM Six Star System središnje je mjesto za on-line praćenje rezultata koje daje priznanje svakom trkaču koji je završio od jedne do šest utrka u seriji te ih potiče da „Posegnu za zvijezdama“, odnosno da istrče svih 6 Majorsa.

AbbottWMM je 2018. pokrenuo Svjetsku ljestvicu (World Ranking) po dobnim grupama Wanda Age Group, a druga utrka Svjetskog prvenstva po navedenom kriteriju AbbottWMM Wanda održala se 02. listopada 2022. u sklopu TCS Londonskog maratona.

AbbottWMM Global Run Club pokrenut je u kolovozu 2020. godine i ima za cilj okupiti globalnu zajednicu maratonaca na virtualnoj platformi.

 

Za više informacija posjetite www.Abbottwmm.com i www.Abbottwmmglobalrunclub.com